40% elengedés az Intrumtól

Zsuzsanna fia adósságcsapdába került. Az édesanya kétségbeesetten kutatott megoldás után, mert nem akarta elfogadni hogy fia és unokái is adósrabszolgaságban éljenek. Kapott egy telefonszámot és mivel nem volt veszítenivalója, felhívta.

Bajban a fiam

Zsuzsanna így emlékezik vissza:Zoltán fiam 2008-ban egy viszonylag jól fizető állást talált egy vegyi üzemben így arra gondolt, hogy ideje saját otthont teremtenie. Házat vett hitelre, majd kocsit is a munkába járáshoz. A házon voltak apróbb felújítandó dolgok, mivel saját tőkéje nem volt, sajnos erre is személyi kölcsönt vett fel. Kiszámolta, hogy a 3 hitel együtttesen nem haladja meg a 60.000 Ft-ot, és ezt a fizetéséből kényelmesen tudja majd törleszteni. Nem számolt azzal, hogy a törlesztők jócskán emelkedni fognak. Zoltán rengeteget dolgozott, a hiteleket mégsem tudta fizetni, az egészsége pedig romokban hevert, csontsovány lett az én erős fiam. Kénytelen volt váltani, és kevesebb pénzért munkát vállalni.”

A hitelek bedőltek

A nem fizetésnek hamar meglett a böjtje. A házat elvitte a bank és a család albérletbe kényszerült. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy itt nem maradt tartozás, viszont a lízinges autó leadása után tetemes összeget követeltek még tőle és közben a személyi kölcsön is felmondásra került.

Az Intrum sírig fizettet

A  bank a követeléseket hamarosan eladta, így már a faktorcégek fenyegették őket. Próbáltak sakkozni a pénzzel, hogy mindenre jusson, de ez lehetelen feladat volt, havi 15 ezernél többet nem tudtak fizetni, így a tartozásuk alig csökkent. A követeléskezelő ügyintézője biztosította őket arról, hogy még az unokájuk is ezt fogja nyögni. Zsuzsa ekkor szinte már az idegösszeomlás szélén volt.

A megoldás egy telefonszám

Teljesen elkeseredve tárcsáztam a kapott telefonszámot – meséli az édesanya. A vonal végén egy kedves hölgy fogadta a hívást, és miután meghallgatta a problémánkat, megnyugtatott, hogy valószínűleg tudnak segíteni. Kérte, legyünk türelemmel, mert ezek általában nem gyors folyamatok, de van megoldás és végére érünk.”

Részletfizetéssel fogy el a tartozás

Pár hónap alatt sikerült is tető alá hozni az adósoknak megfelelő  részletfizetést tartalmazó megállapodást. Az 1,2 milliós tartozást szakértőinknek végül sikerült 40 %-al csökkenteni és az Intrum ajánlata így szólt:
Első részletnek  300.000 Ft-ot, majd 19 hónapon keresztül 21 600 Ft-ot kell fizetni.

Megállapodás az Intrummal (40%-os elengedés)

Intrum megegyezés (40%-os elengedés)


“Könnyebbség, hogy az 1,2 millió helyett 712.000 Ft-ot kell megfizetni, így részletekben ezt tudjuk vállalni és most már látjuk, hogy el fog fogyni a tartozás. 
El sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok, hogy ezt a terhet levették rólunk. Minden nap imába foglalom a nevűket”– mondja immár mosolyogva Zsuzsanna

Ha Önnek is felmondták az ingatlan hitelét vagy már végrehajtás folyik Ön ellen és szeretne előnyös alkuval szabadulni keresse szakértőinket, mert ők évek óta ezzel foglalkoznak. Kérjen személyes konzultációt itt:

- Nem tudja fizetni hitelét?
- A bank már felmondta a szerződését?
- Végrehajtás indult Ön ellen?
- Fogalma sincs, hogy mit csináljon?

Tetszett a bejegyzésünk? Ossza meg ismersőseivel:

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!