A rémálom véget ért

Megállapodás a CIB Bankkal – 57% elengedéssel

Katalin férje halála után elköltözött abból a városból, ahol addig közösen éltek. Félt az egyedülléttől és időskorára a  gyerekei közelében akart lenni. Jó megoldásnak tűnt, hogy  felnőtt lányaival közösen vesznek vidéken egy családi házat, ahol majd nyaranta az unokák is tudnak rohangálni.

A CIB Banktól vettek fel még 2007 év végén 10 millió forint svájci frankos hitelt, amit évekig rendesen fizettek, de a tartozásuk egyre csak nőtt. 7 év alatt visszafizettek 4 millió forintot és közölte a bank, hogy még 15 millióval tartoznak.

Meg vagyunk mentve?

Katalin elképedve állt kezében a fizetési értesítővel. Már több, mint 60 évet megélt, de ilyen pofátlanságot ő még nem látott. Ekkor döntötte el, hogy egy fillért sem fizet többet.

“Döbbenten mutattam a szomszédasszonynak, hogy mit küldött a bank, ő pedig azt válaszolta, hogy de hát meg lettetek mentve vagy nem?” – emlékszik vissza az idősödő asszony.

Nehezítette a helyzetet, hogy a vidéki  ingatlanok ára időközben jócskán leesett, így hiába akarták eladni a házat, sehogy sem tudták volna abból kifizetni a bank által kért milliókat.

A barátnő súgott

Szerencsére nem volt egyedül, a lányaival együtt keresték a megoldást. Az egyik lány barátnője szólt nekik, hogy azt hallotta, a  CIB-bel lehet egyezkedni. Gondolták megpróbálják egyedül lealkudni a hitelt.

“Persze semmit nem sikerült elérni, bementem a fiókba ott pedig néztek rám értetlenül, hogy képzelem azt, hogy a bank elengedne a tartozásból, ne is álmodozzak” – meséli a nagyobbik lány a két évvel ezelőtti eseményeket.

Ők azonban nem adták fel és mivel látták, hogy egyedül nem boldogulnak szakértőink közreműködését kérték a bankkal való egyezkedéshez. Időközben a  bank  felmondta a szerződésüket és a nyilvántartott tartozásuk a késedelmi kamatokkal tetézve majd 19 millióra emelkedett.

Lassan de biztosan

Nagyon lassan haladtak az alkutárgyalások, a bank a megkeresésekre csak  30-60 nap alatt válaszolt és sokáig nem akart egy fillért sem engedni. A kitartásnak azonban meg lett az eredménye, igaz több, mint 2 évbe telt, de végre  megjött az elfogadható válasz:

19 millió forint tartozás helyett 8,2 millió forintot kell kifizetni.

Ehhez el kellett adni a fedezetül szolgáló házat és a vételárat betörleszteni, a fennmaradó részt pedig elengedték.

Katalin azt mondja, hogy a sok idegeskedés mellett az a legjobb az egészben, hogy véget ért a devizahiteles rémálom és tisztában van vele, hogy csak a  veszteséget sikerült csökkenteni, de  legalább öregkorára már nem kell rettegnie  a végrehajtótól. 

A megállapodás szövegét erre a linkre kattintva olvashatja.

Ha Önnek is felmondták az ingatlanhitelét és szeretne a  bankkal megegyezést kötni, kérdezzen azoktól a szakértőinktől, akik a fenti megállapodást is tető alá hozták. Jelentkezzen itt a narancssárga gombra kattintva:

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!