Aki felkészül az győz. Perből egyezség!

Péter még 2008-ban felvett K&H céges autó lízinggel került bajba. Svájci frank alapon két nagy értékű autót vett, összesen 10 millióért a vállalkozásához,de 2011-ben a válság miatt tönkrement a cége és nem tudta tovább fizetni a törlesztő részleteket. A bank felmondta a szerződést és nehezítette a helyzetet, hogy a vállalkozáshoz használt autókat is vissza kellett adniuk. A fennmaradó 12 millió forintos tartozás több volt,mint az annak idején felvett hitel, pedig 3 évig rendesen fizettek és már az autók árát is beszámolták a törlesztésbe.

box

Kemény bank, még keményebb követeléskezelő

Viszontagságos évek következtek és a K&H időközben eladta a követelést az EOS Faktor részére, így onnantól már profi követeléskezelők zaklatták az adóst. Péter feszülten kereste a megoldást, mígnem barátja tanácsára felkereste szakértőinket. Tárgyalásba kezdtünk a faktorcéggel, de az hajthatatlan bizonyult és hogy nyomatékot adjon könyörtelenségének fizetési meghagyást (MOKK levelet) bocsátott ki az adós ellen. Az EOS remélte, hogy az adós tudatlanul belesétál a csapdába és ő pedig azonnali végrehajtás keretén belül hamar a pénzéhez juthat.

A felkészültség jutalma

Kulcsfontosságúnak bizonyult az a személyes tanácsadás, ahol Pétert felkészítettük a várható eseményekre, így higgadt tudott maradni amikor a postás hozta neki a MOKK-os levelet. Tudta, hogy az abban szereplő jogvesztő határidő miatt sürgős tennivalója van. Nem tétlenkedett, egyből a telefonért nyúlt és már mondtuk is neki, mi a következő lépés. És ahogy a nagykönyvben meg van írva szabályosan ellentmondtunk a fizetési meghagyásnak.

A per elkerülhetetlen volt

Az ellentmondás után a jogi folyamat következő lépéseként perre lehet számítani.
Ez történt ebben az esetben is, mivel az EOS beadta a keresetlevelet a bíróságra. De Péter mellett ekkor már olyan felkészült ügyvédek álltak, akik fizetési meghagyásos devizahiteles perekre specializálódtak.

Hogyan adta meg végül az EOS magát?

A bírósági tárgyaláson az EOS-nak, mint felperesnek kellett bizonyítania a tartozás jogszerűségét és annak pontos értékét, ügyvédeink pedig precíz védekezési statégiát dolgoztak ki az ügyfélnek. A bíró olyan dokumentumokat kért be a faktorcégtől, amit az egyáltalán nem tudott bemutatni. Az EOS ügyvédje a tárgyalás alatt hamar felmérte az erőviszonyokat, majd a tárgyalás után odament Péter ügyvédjéhez és odasúgta, hogy hogy “ha az ügyfél írásos ajánlatot tenne, akkor azt kedvezően el tudnák bírálni és jelezte, hogy a pertől is el kívánnak állni.”

Természetesen a megfelelő ajánlat már el is ment a faktorcég felé, Péter pedig bízik benne,hogy mint a mesékben, ennek is jó vége lesz.

Amint megjön az egyezségi megállapodás arról is tájékoztatást adunk.
Ha Önnek is felmondott autóhitele van lényegbevágó, hogy szakember adjon a kérdéseire egyenes választ.

Nem tudja fizetni hitelét?
A bank már felmondta a szerződését?
Végrehajtás indult Ön ellen?
Fogalma sincs, hogy mit csináljon?
Tetszett a bejegyzésünk? Ossza meg ismersőseivel:

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!