Alattomos FMH támadás kivédve – Pert vesztett a Dunacorp Faktorház

Fizetési meghagyásos perben március 4-én kelt az alábbi ítélet, amit teljes terjedelmében közzéteszünk lent.

Erste Bankos személyi kölcsöne volt annak az adósnak, aki még 2008-ban vett fel 1 millió forintot. 2011-ben az Erste eladta a követelést a Dunacorp Faktorháznak és akkor már 1,5 millió volt a tartozás, ami az évek alatt tovább nőtt és 2014-ben már 2,5 milliót akartak tőle behajtani.

Alattomos FMH-támadás

Mivel az adós továbbra sem fizetett, a Dunacorp fizetési meghagyást (FMH-t, azaz MOKK levelet) küldött, amire az adós szabályosan ellentmondott. Így szerencsésen kivédte ezt az  alattomos támadást és az ügy perré alakult. Most márciusban már a 4. tárgyalás zajlott le feszült körülmények között.

Ügyvédünk a bíróságtól a kereset elutasítását kérte, tekintettel arra, hogy a felperes Dunacorp a tartozását a keresetben CHF-ben követelte és ezt nem tehette volna meg. A bíróság egyetértett ezzel és felhívta a Dunacorpot, hogy jelölje meg a követelését forint összegben is.

Támadás kivédve

A Dunacorp a bírósági felhívásnak nem tett eleget, így a Bíróság a keresetét elutasította.

.

Az első fokú pernyertességgel időt nyert az ügyfél és így most már jó esélye van arra, hogy sikerüljön a Dunacorppal peren kívül megállapodni.

Ha Önnek is felmondták  a hitelét és szeretne egy előnyös megállapodást a bankkal, jelentkezzen személyes tanácsadásra itt:

- Nem tudja fizetni hitelét?
- A bank már felmondta a szerződését?
- Végrehajtás indult Ön ellen?
- Fogalma sincs, hogy mit csináljon?

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!