Bízott az egyezségben az adós, igaza lett – 56% elengedés

KH Bankkal  56%-os tartozás elengedést sikerült elérni.

Vilmos 2007-ben komoly döntés előtt állt. Feleségével azt fontolgatták, hogy  Németországba költöznek és ott próbálnak szerencsét vagy maradnak, családi házat vesznek és itthon tesznek meg mindent a  boldogulásukért.

Utólag azt mondja, hogy élete talán egyik legrosszabb választása volt, amikor itthon maradtak és hitelből építkeztek. A KH Bank adott nekik 17 millió forintnyi svájci frank hitelt, amiből az emelkedő részleteket nyögve 7 milliót visszafizettek. Aztán jöttek fizetési nehézségek, családi konfliktusok. Nem akarták, hogy az anyagiak miatt tönkre menjen a házasságuk és amikor látták, hogy ennek sosem lesz vége úgy döntöttek, hogy egy fillért sem fizetnek többet a banknak.

A végrehajtó beindult

A nemfizetésnek meg volt a kockázata és miután a bank felmondta a szerződésüket, a végrehajtást is elindította ellenük.

Vilmos sem tétlenkedett, ügyvédet fogadott és végrehajtás megszüntetési pert indított.  Bár fogalma sem volt, hogy mi lesz a kimenetele a dolognak csak azt tudta, hogy nem fogja hagyni magát.

A kiszámíthatatlanság megőrjít

Azt mondja az volt a legrosszabb az egészben, hogy itthon nincs kiszámíthatóság és jogbiztonság. 

“Megkifogásoltam a banki elszámolást is, de mindhiába, nem érdekelte őket. Bárhova mentem azt éreztem, hogy nekem nem lehet igazam és ez őrjítő volt.”

Az elkövetkező évek idegeskedésben és bizonytalanságban teltek. Aztán jött a fekete leves, a bíróságon elbukta a végrehajtás megszüntetési pert.

Per nélkül könnyebben szabadul

Majd szétrobbant tehetetlenségében. A felesége mutatta neki a facebookon azt a siker történetet, ahol a bank elengedte egy adós tartozásának a 40%-át. A per nélküli egyezséggel új reményt látott megcsillanni, gondolta ez neki is jó lenne! Tisztában volt azzal, hogy egyedül nem tudja ezt véghez vinni. Megkereste szakértőinket mert az gondolta, hogy mindenki csinálja azt amihez a legjobban ért. Ő mérnök és az építkezésekhez ért, így a  banki jogászokkal folytatandó tárgyalásokat rábízta alku specialitáinkra.

14 millió megtakarítás – ez szebb, mint képzelte

Az eredmény nem sokat váratott magára, hat hó alatt a közel 25 Millió Ft-os tartozás 11 Millióra csökkent.

Vilmos újjongva meséli, hogy ez szebb volt, mint amit elképzelt magának. Továbbra sincs kibékülve a magyarországi helyzettel és feleségével azt fontolgatja, hogy mégiscsak külföldre költöznek és megteszik azt amit 10 évvel ezelőtt kellett volna.

“Még fel sem fogtam mi történt, de majd kivezetem magamból a feszültséget valami elhagyatott kanyargós úton”– mondta megnyugodva és mosolyogva Vilmos.

Ha Önnek is felmondták az Ingatlan hitelét vagy már Végrehajtás van folyamatban bizonyára jól jönne szakmai tanács olyanoktól akik erre területre specializálódtak és tudják mit kell tenni. Kérjen tanácsot itt a narancssárga gombra kattintva:

- Nem tudja fizetni hitelét?
- A bank már felmondta a szerződését?
- Végrehajtás indult Ön ellen?
- Fogalma sincs, hogy mit csináljon?

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!