Egy jó alku (82% elengedés) – amikor a siker nem szerencse dolga

82 %-os elengedés érkezett a Cofidis -Banif párostól.

Lászlóék amikor 10 évvel ezelőtt megvették a családi autót örültek, hogy a 3 gyerekkel kényelmesen el fognak férni, még a csomagokkal megpakolt nyaraláskor is. A  feleség nevére a Banif Plussz 2,7 millió forint svájci frankos hitelt adott és már vihették is haza a kereskedésből az autót. Álmukban sem jutott eszükben, hogy ez az idill csak két évig tart. Jött a válság és a törlesztők felfele, a bevételeik pedig lefelé szaladtak.

Anyagilag annyira padlóra kerültek, hogy  László kénytelen volt itthon hagyni a családját és  külföldön vállalt munkát.

Nem volt könnyű itthon  a feleségének sem, nyakába maradt a 3 gyerek és egy behajtó cég, aki gátlástalanul zaklatta őket.

A lopott autó

Mivel nem tudták fizetni a hitelt, a Banif rájuk küldött egy behajtót. László próbált szót érteni a behajtóval, sőt telefonon megyegyeztek, hogy 5 nap múlva jön haza külföldről, van nála pénz és fizet, de mire hazaért elvitték az autót az utcáról. Így emlékszik vissza a döbbenetes telefonbeszélgetésre, amikor a párja felhívta:

“Azt hittem kiesik a telefon a kezemből, amikor a feleségem mondta, hogy ellopták az autót a lakótelepi ház elöl.”

Majd a rendőrség kinyomozta, hogy nem ellopták a család kedvencét, hanem se szó,se beszéd elvitte a behajtó cég. Az akkor 2,7 milliós autót 1 millió forinton gyorsan értékesítették, majd pár hónap múlva megkapták  a hivatalos értesítőt, hogy még 8,7 millióval tartoznak.

Kidobták, mint azt a bizonyos macskát

László többször megpróbálta felvenni a kapcsolatot a Baniffal, de durván kidobták a bankból, azt mondja, úgy, mint azt a  bizonyos macskát…

“Közölték velem, hogy itt nincs ügyfélfogadás és egyébként sincs semmi közöm a feleségem hiteléhez.”

László levelezni is próbált, de egy idő után már nem is válaszoltak nekik. Majd a Baniftól megvette a Cofidis pénzügyi társaság a követelést és utolérte őket a rettegett MOKK-os levél is.

Egyedül nem megy…

“Sajnos akkoriban még nem tudtam, hogy a fizetési meghagyásnak ellent kell mondani, így besétáltam a csapdába.”

Elindult az azonnali végrehajtás ellenük. Próbálkoztak a végrehajtóval is beszélni, hogy mit lehet tenni, de László elmondása szerint olyan hangnemben tárgyaltak vele, hogy az nem tűr nyomdafestéket.

Nem volt egyszerű az életük, a jogerős végrehajtásból adódóan a feleség fizetésének a 33%-át tiltották, majd egy örökség után a végrehajtási jogot ráterhelték a feleség örökségére is.

Egy jó alku és milliók maradnak a zsebében

Időközben a Baniftól átkerült az ügyük a jogutód Cofidishez. Nem volt mese, tenniük kellett valmit. Bújták a netet, hátha jó megoldásra lelnek. 

“Végül is a feleségem találta meg az Önök szakértő csapatát a neten. Láttuk a sikereiket és úgy döntöttünk, hogy mivel sok veszteni valónk van segítséget kértünk olyanoktól, akik értenek hozzá és így belevágtunk.”

Innentől felgyorsultak az események. A 2010 óta húzódó ügy kicsivel több, mint 2 hónap alatt per nélküli megegyezéssel megoldódott.

“Alig akartunk hinni a szemünknek, amikor elolvastuk  a megállapodást: a 8,7 milliós tartozást kiengedik ha 1,6 millió forintot befizetünk. Nem volt kérdés, ez egy jó alku, kifizettük és lezártuk az ügyet.”

82%-os elengedés a Banif-Cofidis párostól

Üzenet Lászlóéktól:

“Fel vagyunk dobva. Végre nekünk is van szerencsénk. Több kollégám van hasonló helyzetben és megmondom őszintén, hogy én nagyon büszkén ajánlom Önöket. Köszönjük.”

Ha Önnek is felmondták a hitelét vagy végrehajtás van Ön ellen, akkor kérje ki szakértőink tanácsát, hogy mi a milyen esélyei vannak a per nélküli egyezségre! Kattintson a narancssárga gombra!

- Nem tudja fizetni hitelét?
- A bank már felmondta a szerződését?
- Végrehajtás indult Ön ellen?
- Fogalma sincs, hogy mit csináljon?
Tetszett a bejegyzésünk? Ossza meg ismersőseivel:

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!