Egy nő két eset

Cib Bank és Cib Lízing – mindkét esetben 60% elengedés.

Judit szerencsésnek tartja magát, mert két hitelügyét is sikerült zárni az elmúlt hónapokban. Története tíz évvel ezelőtt kezdődött, amikor férjével nem csak házvásárláshoz vettek fel hitelt, hanem autó vásárláshoz is.  Az ingatlanhitel 14 millió Ft volt, míg az autó megvásárlásához csak 550.000 Ft hiányzott nekik. Nem cifrázták, a CIB Bank adta az egyik hitelt, a CIB Lízing a másikat. Svájci frankban adósodtak el és ezzel számukra is elkezdődött a devizahitelesek által jól ismert hajsza. 

A “nagy banki elszámolás” volt az, ami felnyitotta az adósok szemét. Hiába írtak jóvá nekik a tisztességtelenül felszámított díjak miatt egy tekintélyes összeget a tartozás mindkét hitelnél több volt, mint induláskor. Judit kiakadt, nem értette hogyan lehetséges ez? Gyors számolást végzett majd döntött, egyik hitelre sem fizet többet egy fillért sem.

Ne fizesss! Perelj! Egyezkedj!

Látták a különböző facebook csoportokban, hogy egyre többen vannak, akiknek “ne fizess, perelj, egyezkedj” felszólítással sikerült kikerülniük a csapdából. Gondolták ők is belevágnak. A nő tudta, hogy egyedül nem boldogul és olyan szakértőket akart, akiknek vannak eredményeik. Személyes konzultációt kértek szakembereinktől és miután alaposan átbeszélték mind az ingatlan, mind az autó ügyet, már derűsebben látták a helyzetet.

Zaklatások közepette

Mivel nem fizették a hiteleket jöttek sorra az sms-ek és nem tudták elkerülni ők sem a banki zaklató telefonokat. Amikor az ügyintéző kereste őket telefonon mindig elmondták, hogy nem fognak a jövőben sem fizetni és csökkentse le a tartozást a  bank, ha pénzt akar látni. Juditot egyébként sem kell félteni, heves természeténél fogva ilyen alkalmakkor nem túl visszafogottan javasolta a banki ügyintézőknek, hogy inkább menjenek egy tisztességes céghez dolgozni.

Amikor egyszer telefonban azt kérdezte a behajtó tőle, hogy hajlandó-e önként leadni az autóját, akkor Judit kapásból visszavágta, hogy:

Ugyan miért adnám oda bárkinek is a saját autómat? 

Erre a behajtó se köpni, se nyelni nem tudott és szó nélkül letette a telefont.

Így kerülte el a MOKK csapdát!

Nem volt derűs a helyzet, mégis először akkor ijedt meg, amikor a postás hozott egy tértivevényes levelet neki és a kapuban aggodalmasan megjegyezte: “na magát is utolérték”.

“Rossz előérzetem volt, amikor átvettem a levelet. Fogalmam sem volt arról, hogy mi az a fizetési meghagyás” – emlékszik vissza Judit arra, amikor megkapta az autóhitelével kapcsolatos  levelet a MOKK-tól.

Szakértőink ott álltak a háta mögött és  útmutatásuk alapján szabályosan ellentmondott a MOKK-os levélre, így sikeresen elkerülte az azonnali végrehajtást.

Alku, mint a piacon

Teltek a hónapok, múltak az évek, a CIB rendkívül nehézkes volt és kezdetben egyáltalán nem akart kötélnek állni. De az adósokat és szakétőinket is kemény fából faragták, nem adták fel. Időközben az ingatlanhitelnél a követelés 29 millióra rúgott, az autóhitelnél pedig még majd fél milliót követeltek tőlük.

Az ingatlanhitelnél az alkufolyamat során a CIB értékbecslőt küldött ki, hogy felmérje az ingatlan aktuális árát, majd két és fél év után megszületett a várva várt egyezség ami úgy szólt, hogy 29 millió helyett 12,2 milliót kellett “csak” megfizetniük.

Az autóhitelnél is sikerült végre jobb belátásra bírni a Cib Lízinget és 164.000 Ft megfizetése után zárta az ügyletet és elküldte a törzskönyvet. Az ügyfelek végül eladták a családi házukat, kifizették mindkét lealkudott tartozást és még egy kis pénz is maradt a zsebükben.

A legszebb pillanat

Judit mesélte a végén: A legszebb pillanat az volt, amikor hívtak a bankból, hogy ki van nullázva az összes  tartozásom, nincs több, vége. Hihetetlenül megkönnyebbültem és örülök, hogy nem kezdőkre bíztam az ügyemet.

Ha Önnek is felmondott hitele van és  szeretné azzal a szakértővel átbeszélni az ügyét, aki a fenti megállapodásokat megkötötte, jelentkezzen a lenti gombra kattintva:

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!