A Fővárosi törvényszéken újabb siker született! Ezúttal a Raiffeisen Bank maradt alul küzdelemben.

A elsőfokú nyertes ítélet érkezett a Raiffeisen Bank ellen, az ítélet szövege lent teljes terjedelmében elolvasható.

2008. telén 25 millió forintnyi svájci frankos hitelt vett fel házvásárlásra az a házaspár, akinek a napokban a Fővárosi Törvényszéken első fokon két pontban is kimondták a szerződés semmisségét.

Mi állt a keresetlevélben?

A tisztességtelen szerződési feltételek érvénytelensége iránt indított perben 5 szerződési kikötést is támadott ügyvédünk. A bíróság két szerződési kikötést talált érvénytelennek.

Így a “választott bírósági” kikötés, valamint “a banki nyilvántartás irányadó” kikötés is SEMMIS.

Idézet az ítéletből:

„Felek megállapodnak, hogy amennyiben közöttük jogvita merül fel a jelen szerződéssel összefüggésben, az ilyen jogviták esetére – a jelen pont következő bekezdésében meghatározott kivételekkel – a Pénz és Tőkepiaci Állandó Választottbíróság három választott bírából álló tanácsának kizárólagos illetékességét kötik ki. A Bank a szerződés aláírásával külön is felhívta a figyelmet arra, hogy a választottbírósági eljárás EGYFOKÚ, tehát a fellebbezés lehetősége nem biztosított a felek számára, a választottbírósági eljárás megindítása illetve lefolytatása során felmerülő költségek várhatóan meghaladják a rendes bírósági eljárás megindítása illetve lefolyatása során felmerülő költségeket…”

valamint,

„A bank által nyújtott kölcsön és járulékai összegének megállapítása szempontjából a bank üzleti könyvei az irányadóak, …” rész SEMMIS.

Gratulálunk!

Bár a bank ügyvédjének történt pár gyenge próbálkozása a DH törvényekre hivatkozva permegszüntetésre, jogkövetkezményi kereset előterjesztési kötelezettségre, stb…, azonban ügyvédünk sikeresen hárította az ellentámadásokat.

Gratulálunk az ügyvéd felkészültségéhez, az adós kitartásához és a Bíróság tisztességes hozzáállásához!

Ön is megszabadulhat a devizahitel terhektől!


Kérdezze szakértőinket, az alábbi narancssárga gombra kattintva!

Nem tudja fizetni hitelét?
A bank már felmondta a szerződését?
Végrehajtás indult Ön ellen?
Fogalma sincs, hogy mit csináljon?

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!