Zsíros kenyértől a Zserbó cukrászdáig – CIB Bank peren kívüli egyezség

dobostorta

„A kálváriánk még 2008-ban kezdődött, amikor a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy régi lakásunkat eladjuk és 4 gyerekünkkel családi házba költözünk. A vidéki házat, amit kinéztünk csak 17 millió forint banki kölcsön igénybevételével tudtuk megvenni és felújítani.

Amikor a CIB bankban bent voltunk választhattunk 5% CHF és 15%-os forinthitel között.A svájci frankos megoldással a 110eFt-os törlesztő részlet még 10 ezer Ft növekedés mellett is jóval kisebb lett volna, mint a forintalapú hitel 170eFt-os törlesztése, így nem volt nehéz meghozni a döntést. Belevágtunk és így zuhantunk bele mi is a svájci frankos csapdába.

Nem sokáig élvezhettük a családi ház örömeit, mert már pár hónap elteltével a törlesztő összeg előbb 140eFt, utána 160eFt lett, majd 210eFt-ra emelkedett. Küszködtünk keményen a feleségemmel és a gyerekekkel. Nélkülözések sora következett, nyaralás és pihenés nélkül, jelképes karácsonyi ajándékokkal és gyakran zsíros kenyéren élve tudtuk csak fizetni a részleteket. Nem akartunk beletörődni ebbe a helyzetbe, megoldást kerestünk. 2102. év végén megbíztunk egy ügyvédet és semmisségi pert indítottunk, melyet 1 év múlva az ügyvédúr kiváló munkájának köszönhetően első fokon meg is nyertünk. Nagyon boldogok voltunk és még erősebben hittünk abban, hogy sikerül bebizonyítani az igazunkat.

Ekkor történt, hogy az állam törvényileg leállította a perek folytatását, így a jogerős ítélethez szükséges másodfokú tárgyalás nem lett kitűzve. Újból összeült a családi kupaktanács, hogy mitévők legyünk. Abban biztosak voltunk, hogy nem fogjuk kifizetni az uzsorát. Az ügyvédünk ajánlott egy szakértői csapatot, akikkel ő is együtt dolgozik, és akik peren kívüli egyezséggel sok ügyfélnek segítettek már lecsökkenteni a horribilis tartozást. Nem volt kérdés, hogy megyünk tovább, de azt is tudtuk, hogy pedagógusként mi nem értünk ehhez, így 2015. nyár elején megbíztuk őket tárgyaljanak helyettünk a bankkal. Idegörlő hónapok következtek, levelezések, egyeztetések sorozata után – amit végig intéztek helyettünk – a bank tavaly év végén megküldte részünkre a kedvezményes zárásról szóló tájékoztatót, melyben a 10,5 milliós tartozást 4,2 millió forint megfizetése esetén kiegyenlítettnek tekinti.

Nagy volt az öröm és alig akartuk elhinni, hogy 60 %-ot elengedtek! Én azóta is azt mondom mindenkinek, hogy ne hagyja magát, álljon ki a vagyonáért és a családjáért, mert látszik, hogy megéri küzdeni.”

A peren kívüli egyezséget ide kattintva megnézheti.

Nem tudja fizetni hitelét?
A bank már felmondta a szerződését?
Végrehajtás indult Ön ellen?
Fogalma sincs, hogy mit csináljon?

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!