Három a magyar igazság – mondta Ludas Matyi

Három megegyezés született a Momentum Credit Zrt-vel

Az alábbi három devizahiteles történetben az a közös, hogy mindhárom adós eredetileg Unicredites volt, majd Momentumos lett, most pedig már végleg kiszabadultak a csapdából.

Mindegyik család története 10 évvel ezelőtt kezdődött, amikor vesztükre besétáltak az Unicredit Bankba és svájci frankos kölcsönt vettek fel, amit aztán nem tudtak fizetni. Még évekkel ezelőtt próbáltak a bankkal szót érteni, de csak süket fülekre találtak.

Váratlan fordulat

Aztán egy évvel ezelőtt váratlan fordulat következett be. Az Unicredit Bank több ezer felmondott devizahitelt eladott a Momentum Credit Zrt-nek. Sokan kaptak a szívükhöz, amikor átvették az értesítést, hogy átkerültek egy addig teljesen ismeretlen követeléskezelő cég kezébe.

Akik megpróbálták felkeresni az új céget, azokat hidegzuhanyként érte, hogy  sehogyan nem tudtak kapcsolatba lépni velük. A  Momentumnak ugyanis kezdetben nem volt ügyfélszolgálati fiókja, mindössze egy elérhetőségi telefonszámot adtak meg a levélben, valamint egy postacímet. Ezután további nehézségekkel találták szembe magukat az adósok, a Momentumnak küldött levelek sorra visszajöttek a “címzett ismeretlen” megjegyzéssel, valamit a megadott telefonszámot senki nem vette fel.

Egy biztos a Momentum pénzt akar

Sorra kaptuk a hívásokat az adósoktól, hogy segítségünk, mert egyedül nem boldogulnak. Fárasztó hónapok teltek el, mire szakértő kollégáinknak végre sikerült kapcsolatot kiépíteni  a követeléskezelővel és elkezdődhettek ügyfeleink érdekében az érdemi tárgyalások.

Egyben biztosak voltunk. A Momentum sok pénzt fizetett ki a követelések megvásárlásért, ezért előbb-utóbb bevételt akar majd magának. Azaz jó esély lehet arra, hogy megegyezést kössünk velük.

Úton a szakadék felé

Az alábbi három esetben az adósokra ugyanaz a sors várt. Felmondott, sőt egyiküknek már végrehajtás alatt álló ingatlan hitele volt, nem nehéz kitalálni, hogy szakadék felé tartott a szekerük. Csak idő kérdése volt, hogy mikor jutottak volna el oda.

Az első adósnál Budán, egy jó környéken lévő  nagy családi ház volt a tét. Végrehajtás alatt állt az ingatlan, sőt már árverezésre is ki volt tűzve, de szerencséjükre valamiért mégsem kelt el.  Két generáció lakik a házban. A gyerekek bár már felnőttek, együtt laknak az idősödő szülőkkel. Érthető, hogy minden követ megmozgattak, hogy megtartsák az otthonukat.

20 millió vettek fel 10 évvel ezelőtt az Unicredittől, a Momentumnál pedig már  47 millió forint tartozást tartottak nyilván nekik.

Három a magyar igazság

Szakértőink érvelése alapján viszonylag hamar, kb. 3 hónap alatt el lehetett jutni egy előnyös megegyezéshez. Sikerült a 47 milliót forintot 21 millióra lealkudni. Az 56 % elengedésnek örült a család. A család végül úgy döntött, hogy  eladják a házat, kifizetik amit kell és a maradékból vesznek egy kisebb lakást és immár teher nélkül új életet kezdenek.

A másik két esetben vidéki házaspárokról  és jóval kisebb tartozásokról volt ugyan szó, ahol  egyik esetben 7 milliót, másikban pedig  8  milliót követelt a Momentum az adósoktól. Mindkét esetben családi ház volt a fedezet. Itt 4,9 milliós  és 5 milliós megállapodások születtek.

Sok kitartásra és erőre volt szüksége az adósoknak, de azt mondják megérte, mert már  nem adósok.

Három a magyar igazság – tartja a magyar, és mi bízunk benne, hogy jön még ráadás is!

Ha Önnek is Felmondott vagy Végrehajtás alatt álló ingatlan hitele van, de jó lenne ha már nem lenne, kérjen tanácsot azoktól a szakértőinktől, akik a fenti 3 megállapodást  is  létrehozták!

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!