Havonta 1000 magyar család veszti el a lakását a hitele miatt

Havonta 1000 magyar család veszti el a lakását a A harmadik negyedévben 2922 lakást kényszerértékesítették Magyarországon a jelzáloghitel nem teljesítése miatt – mutatják az MNB ma közzétett adatai. 2013 eleje óta már 44 ezer család veszítette el ily módon a lakástulajdonát. Az MNB friss adatai szerint csaknem 1,7 millió (!) nem törlesztő lakossági hitelszerződés van Magyarországon. 

A lakhatási helyzet azonban nem olyan drámaian rossz, mint a fenti mondatok sugallják, ugyanis ebből a 44 ezer lakásból

Havonta 1000 magyar család veszti el a lakását a hitele miatt

Az idei harmadik negyedévben ezek a számok úgy néztek ki, hogy a hitelintézetek és a pénzügyi vállalkozások összesen 592 lakást adtak el az ügyfél feje fölül, 567-et az adós maga értékesített, 1763-at pedig a Nemzeti Eszközkezelő vásárolt meg, bent hagyva az adóst a lakásában.

A legtöbben egyébként Pest megyében (342), Budapesten (266) és Hajdú-Bihar megyében (233) veszítették el lakásuk tulajdonjogát június és szeptember vége között. Az Országgyűlés november elején meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot, így november 15-étől április 30-éig nem lakoltathatnak ki senkit sem, ám ez az árveréseket ez nem akadályozza meg (legfeljebb késlelteti).

A teljes cikk erre a forráslinkre kattintva olvasható.

Forrás: portfolio.hu

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!