JOGERŐS, NYERTES ÍTÉLET az OTP ellen!

Sokan várnak nyertes jogerős ítéletekre főleg, ha az OTP ellen szól. Civil társaságunk vezető ügyvédje a napokban kapta kézhez az Egri Törvényszékről érkezett másodfokú ítéletet és ezzel egy újabb végrehajtás szűnt meg JOGERŐSEN!

 

jogeros

.

Kicsiben gondolkodtak, nagy baj lett belőle

Az adósok  története 2006-ra nyúlik vissza, amikor is az OTP-hez fordultak ingatlanfedezetes hitelért. Nem akartak ők sokat, nem voltak nagyra törő terveik, még csak azt sem lehet mondani,hogy luxusra akarták költeni a felvett 1,4 millió forintos hitelt. 10 évre terveztek, úgy számolták, hogy addig biztos vissza tudják fizetni a hitelt. Nem így lett, a válság őket is utolérte és pár év múlva már komoly anyagi gondok miatt nem tudták fizetni a törlesztőket. Ekkor átkerült a hitelük az OTP Faktoringhoz és ezzel állandósult az életükben a stressz és a fenyegetettség.

Esélyből győzelem

2013-ban végrehajtás indult ellenük. Ez volt az a végső lökés, ami felébresztette őket tétlenségükből és ráláttak, hogy most már a vagyonuk a tét. Szakértők tanácsát kérték, így tudták meg, hogy van még egy esélyük és sürgősen végrehajtás megszüntetési pert kell indítaniuk a bankkal szemben. Tisztában voltak azzal is, hogy jó ügyvédre van szükségük, hisz a  “nagy” OTP lesz az ellenfél. Az elsőfokú tárgyalások még 2015. év végén lezajlottak és  a bíróság  több ponton is megállapította a szerződés semmisségét és a végrehajtás megszüntetését.

Mi történt másodfokon?

A bank nem akart belenyugodni a vereségébe, ezért fellebbezést nyújtott be. A másodfokon eljáró  egri törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta és kijelentette, hogy a bank “fellebbezése alaptalan”, valamint kijelentette, hogy az első fokú bíróság helyesen állapította meg a HPT. 213.(1).E. pontból következő semmisségi ok fennállását.

Tekintettel arra, hogy a végrehajtás megszüntetéséhez elegendő az is, ha a felperes által megjelölt érvénytelenségi okok közül egy megállapítható, így a végrehajtás megszűnt.

Gratulálunk az adósnak kitartásáért és bátorságáért és azért, hogy nem hagyta magát!

AXA-VH-20160519-1-SDH
Az ítéletet erre a linkre kattintva teljes terjedelmében olvasható, szíves felhasználásra.

 

Nem tudja fizetni hitelét?
A bank már felmondta a szerződését?
Végrehajtás indult Ön ellen?
Fogalma sincs, hogy mit csináljon?

A

Tetszett a bejegyzésünk? Ossza meg ismersőseivel:

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!