Másodfokon is nyertünk a Budapest Bankkal szemben

A Mikulás márt járt nálunk és meghozta a Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság ítéletét, melyben helyben hagyták az első fokon meghozott nyertes ítéletet.

.

mikulas

.

Az első fokú ítélet megszüntette a Budapest Bank által indított végrehajtási eljárást, melyet most a másodfok jogerősen helybenhagyott.

„Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs”

A bank sejtette hogy másodfokon sem neki fog állni a zászló, így megpróbált kihátrálni a vesztesnek ígérkező perből. Ehhez azt az új trükköt akarta alkalmazni, hogy vissza akarta vonni a folyamatban lévő végrehajtást és az volt a terve, hogy majd 2018-ban indítja újra, amikor kedvezőbb jogi környezet lesz a bankoknak. A bank ügyvédje állította a Bíróságon, hogy jelezte a végrehajtónak miszerint visszavonja a végrehajtást, de a végrehajtó (az adós szerencséjére) lassú volt és a tárgyalás napjáig nem intézkedett. Az adós ügyvédje ragaszkodott hozzá, hogy a bíró tárgyalja le a beadott dokumentumok alapján a végrehajtás megszüntetési pert, aminek az lett az eredménye, hogy a bíróság az adósnak adott igaza.

A bank visszatámadott

A bank a fellebbezési kérelmében arra hivatkozott, hogy az első fokú bíróság tévesen állapította meg a szerződés érvénytelenségét a Hpt. 213. § (1) bekezdés e) pontja alapján. Hivatkozott továbbá arra is, hogy az első fokú eljárásban súlyos eljárási hibák történtek, ezért kérte az ítélet hatályon kívül helyezését.

A tárgyaláson komoly jogi érvek és ellenérvek ütköztetése után a bíróság kimondta, hogy a bank által benyújtott fellebbezés „nem alapos”.

Idézet az ítéletből:

„A másodfokú bíróság az első fokú bíróság érdemi döntésével, és annak az ítéletben kifejtett indokaival egyetértett, ezért a másodfokú bíróság az első fokú bíróság ítéletét a Pp.253.§ (2) bekezdés és a 254.§ (3) bekezdése alapján – helyes indokaira visszautalással – helybenhagyta.”

Gratulálunk  a profi ügyvédnek és a bátor adósoknak, akik már nyugodtabban készülhetnek az Ünnepekre.

A győztes ítéletet teljes terjedelmében közzétesszük:

.

20161202-bb-vh-ii-fok-1

.

Ha Önnek is felmondták a hitelét vagy már a végrehajtás is megindult, sürgősen cselekednie kell, mert a vagyona és a jövője a tét. Tudja meg, mi az első lépés, amit tennie kell! Kattintson a narancssárga gombra!

Nem tudja fizetni hitelét?
A bank már felmondta a szerződését?
Végrehajtás indult Ön ellen?
Fogalma sincs, hogy mit csináljon?

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!