MOKK levél csőre töltve – MKB Euroleasing, 42 % megtakarítás

MKB Euroleasing, 42 % megtakarítás (A megállapodás szövege lent található)

Miklósék Fiat Bráva helyett akár luxus autót is vehettek volna, annyi pénzbe került nekik, mire kiszabadultak a svájci frankos autóhitelből. Az MKB Euroleasing 4,8 millió forinttal finanszírozta autóvásárlásukat még 2008-ban. 6 milliót vissza is fizettek, de egyszer csak nem ment tovább, nem volt több pénzük, pedig még mindig 4,6 milliót követeltek tőlük.

Csőbe húzták az adóst

A legnagyobb baj az volt, hogy Miklósék nem voltak tisztában sem a jogi helyzetükkel, sem a lehetőségeikkel így a bank könnyen csőbe húzta őket. Az 5 éves opciós jog lejárta után ugyanis aláírattattak velük egy ingó zálogszerződést is, ami azt jelenti, hogy ha nem fizet az adós, akkor az 5 éven túl is elvihetik az autóját. Az adósok nagyon féltek, hogy odalesz a családi autó és amitől tartottak az bekövetkezett. Mivel nem fizettek a  bank elvitte az autót, gyorsan eladta és 1,2 millióért beszámította a tartozásba, így már “csak” 3,4 milliót követeltek tőlük.

MOKK levél csőre töltve

Az MKB Euroleasing továbbra sem pihent, MOKK -os levelet küldött, azaz fizetési meghagyást (FMH) bocsájtott ki az adósok, sőt még a kezes ellen is. Ez újabb nehézség elé állította Miklóst, mert bár neki nem volt se végrehajtható fizetése, se vagyona de a kezességet vállaló édesapjának bőven volt mit veszítenie.

Jól jön a segítség

Ekkor már szakértőink segítették tanácsokkal őket, így szabályosan ellentmondtak a FMH-ra és az ügy perré alakult. Ki lett tűzve  a tárgyalás napja is, de szakértőink a kezes vagyonának védelmében azt szorgalmazták, hogy még a tárgyalás előtt megállapodjanak a pénzintézettel. Sikerült, a 3,4 milliós követelést lealkudták 2 millióra, így a adósoknak 42%-ot sikerült megtakarítani.

Amikor vége lett Miklós vett egy nagy levegőt és csak ennyit mondott: “végre megszabadultam tőlük.”

Ha Önnek is felmondták a hitelét és szeretne újra szabadon élni,  kattitntrson a narancssárga gombra:

- Nem tudja fizetni hitelét?
- A bank már felmondta a szerződését?
- Végrehajtás indult Ön ellen?
- Fogalma sincs, hogy mit csináljon?
Tetszett a bejegyzésünk? Ossza meg ismersőseivel:

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!