Nem leszek többé rabszolga – 44 % elengedés az OTP Faktoringtól

Zsuzsának 10 évvel ezelőtt jól futott a szekér. Fiatal volt, saját vállakozást működtetett,  jól keresett. Volt autója, biztos megélhetése és úgy érezte simán belevághat lakásvásárlásba is. Így felvett az OTP-től 12.9 Millió forintnyi ingatlanfedezetes chf-hitelt.

A szertefoszlott idill

A válság őt is megérintette, a cége bebukott, nem fizettek ki neki egy nagy megrendelést és hirtelen azon kapta magát, hogy a komódon kupacban álltak a befizetetlen csekkek.

“A szégyen érzet volt a legnagyobb bennem, még a szüleimnek sem mertem elmondani, hogy mi van velem. Munkanélküli lettem, édesanyám hozott enni, mert arra már nem futotta. Döntöttem nem fogok itthon küzködni, nekem nincs erre energiám. Eladtam a cégemet és kiköltöztem Németországba.”

Rabszolga élet a hajón

Először hajón kezdett el dolgozi, 5 évig küldte haza a pénzt, de amit keresett az majdnem mind elment a hitel törlesztésre. Esélye sem volt, hogy új életet kezdjen. 2013-ban  eldöntötte, hogy  elég volt a hajós életből és a devizahitelből is, nem fizet többet.  Jöttek a telefoni zaklatások, amit Zsuzsa nagyon rosszul tűrt.

“Üvöltöttem az ügyintézőkkel a telefonban, hogy hagyjanak engem békén, ne zaklassanak. Idegben éltem, nem volt türelmem  a munkahelyem sem. Alig ismertem magamra, szinte állandóan feszült voltam.”

Hamarosan az OTP felmondta a szerződést és az ügye átkerült a Faktoringhoz, ekkor már 25 milliót követeltek tőle.

Anyukám  csinálta végig az egészet helyettem

Amíg Zsuzsa külföldön dolgozott az anyukája intézte itthon az ügyeket. Bement a bankba, hogy mondják meg, hogy jött össze a 25 millió tartozás. Azt a választ kapta, hogy ez banktitok!  Nem akart hinni a fülének.

“Gusztustalan az egész, már egy csomó pénzt befizettem és egyre többel tartoztam.”

Megoldás után kutattak, ügyvédet fogadtak és beperelték a bankot. Az ügyvédjük javasolta nekik, hogy peren kívül is egyezkedjenek.

Alkuval könnyebb szabadulni

Zsuzsa olvasta a neten, hogy egyezkedéssel  jó eredményeket lehet elérni. Ő olyan szakértőket keresett akiknél látta, hogy vannak eredményeik. Miután elolvasta az adósok sikertörténeteit, eljött egy személyes tanácsadásra és megbízta szakértőinket az egyezkedéssel. További idegfeszítő hónapok következtek de már tudta, hogy nincs egyedül és jó kezekben van az ügye.

Megnyugvás 

Azt mesélte Zsuzsa, hogy megnyugvás csak akkor jött, amikor megtudta, hogy kiengedi a bank a hitelt 25 millió helyett 14,1 Millió Ft megfizetésével, amiből 5 milliót részletekben fizethet meg. Most árulják a lakást és abból fogják kifizetni a lealkudott összeget.

“Örülök, hogy vége. Itthon munkanélküli vagyok, nincs jövedelmem, ezért is sikerülhetett ilyen jól a megegyezés szerintem, mert itthon nincs mit elvenni tőlem. Jó volt, amit Önök csináltak, más megoldás nem láttam. Igazságérzetemet még mindig bántja ez a csalás, de örülök, hogy vége.”

A megállpodás szövege erre a linkre kattintva letölthető.

Üzenet

“Azt üzenem a többieknek, hogy új lapot kell nyitni, új életet kezdeni, máshogy nem megy. Én nem leszek többet rabszolga!”

Ha Önnek is felmondták az ingatlanhitelét és szeretne a  bankkal megegyezést kötni, kérdezzen azoktól a szakértőinktől, akik a fenti megállapodást is tető alá hozták. Jelentkezzen itt a narancssárga gombra kattintva:

- Nem tudja fizetni hitelét?
- A bank már felmondta a szerződését?
- Végrehajtás indult Ön ellen?
- Fogalma sincs, hogy mit csináljon?

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!