Rosszul szerződött a bank – elbukta a pert

Az ügyfél hétéves futamidőre vette fel a hitelt a banktól, aki kikötötte: 5 évre – biztosítékként – magánál tartja a hitelből vásárolt jármű törzskönyvét. Az ügyfél 5 év után nem fizetett, a bank felmondta a szerződést és nem adta ki a törzskönyvet. Végül a Kúria kötelezte erre, mondván, ha rosszul szerződött, viselje a következményeket.

Egy magánszemély 2 millió forint személyi kölcsönt vett fel egy Mazda kisteherautóra. A szerződés szerint az összes törlesztőrészlet 3,4 millió forint volt, a THM 19,37 százalék és a hitelfelvevő vállalta, hogy 84 hónapon keresztül havi 40 727 forintos törlesztőrészletekkel fizeti vissza a tartozását. A szerződés további része a szokásos kikötéseket tartalmazta.

Vagyis a felek a kölcsönszerződés biztosítására opciós szerződést kötöttek a hitelből megvásárolt kisteherautóra. Az opciós szerződés szerint a hitelező a vételi jogot a szerződés aláírásától számított 5 éves időtartam alatt, de legfeljebb addig az időpontig gyakorolhatja a gépjárműre, ameddig vele szemben a kölcsönszerződésből eredő tartozását a kölcsönbe vevő maradéktalanul nem teljesítette.

.

- Nem tudja fizetni hitelét?
- A bank már felmondta a szerződését?
- Végrehajtás indult Ön ellen?
- Fogalma sincs, hogy mit csináljon?
Tetszett a bejegyzésünk? Ossza meg ismersőseivel:

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!