Újabb nyertes ítélet érkezett, végrehajtás kizárva!

Új győztes ítéletet hozott a postás, ezúttal a K&H bankkal szemben nyert ügyvédünk.

A Nyíregyházi Törvényszék hozott a napokban az adósnak kedvező ítéletet egy 2007-ben felvett 8,5 millió svájci frankos kölcsönnel kapcsolatban.

Az ítélet jelentősége, hogy a VH záradék kiállítása a banki nyilvántartások alapján nem lehetséges, így ha az ügyfél nem fizet, a bank nem tud végrehajtást indítani.

Idézet az ítéletből:

„A kölcsönszerződés 5. pontjának a rendelkező részben idézett részletről a törvényszék megállapította, hogy a fogyasztó felperes hátrányára tisztességtelen feltételt tartalmaz, mert esetleges vita, per, végrehajtás esetén megfordítja, áttelepíti a fogyasztó felperesre a főszabály szerint alperes kölcsönnyújtóra háruló bizonyítás kötelezettséget, fennállnak a 18/1999. (II.5) Kormányrendelet fentiekben ismertetett 1.§ (1) bekezdés b) és j) pontjaiban írt feltételek.”

„Megállapítja a törvényszék, hogy az érvénytelen rendelkezés a szerződéskötés napjától, 2007. augusztus 22-től kezdődően nem jelent kötelezettséget felperesre”

Mit jelent ez magyarul

A végrehajtási záradék kiállítása a banki nyilvántartások alapján nem lehetséges, így a bank nem tud végrehajtást indítani.

Gratulálunk ügyvédünknek!!!

Nyertes ítélet teljes terjedelmében erre a linkre kattintva olvasható.

Nem tudja fizetni hitelét?
A bank már felmondta a szerződését?
Végrehajtás indult Ön ellen?
Fogalma sincs, hogy mit csináljon?

 

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!