VONA: “AZ ADÓSOK NEM HIBÁSAK”

Vona Gábor a Vona’18 keretében újabb vállalást tett. A Jobbik javaslata a devizahitelesek válságára nyújtana megoldást, ami a pártelnök elmondása szerint továbbra is az ország egyik legsúlyosabb problémája, ami “hosszú évek óta mérgezi a társadalom szöveteit”.

Vona Gábor szombati sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy pártja rendszeresen megnevezi a magyar társadalmat sújtó legnagyobb problémát, az elvándorlás.

Ennek egyik okára, az alacsony bérekre már felhívták a figyelmet és egy európai polgári kezdeményezést is indítottak a bérek mielőbbi felzárkóztatására, azonban a társadalom eladósodottsága, köztük főként a devizahitelek okozta egyéni válságok is arra ösztönzik az embereket, hogy külföldre vándoroljanak annak érdekében, hogy otthonhoz jussanak.

“Ha azt mondom, hogy az elvándorlás a legdrámaibb folyamata a magyar társadalom elmúlt tíz évének, akkor mondhatom azt, hogy a legtragikusabb problémája volt a devizaválság.”

Az családok életét olyan mértékben keserítette meg, az adósokat olyan kilátástalan helyzetbe sodorta, hogy a csapdából sokan nem tudtak menekülni és egyetlen kiútnak azt látták, hogy önkezükkel vessenek véget életüknek.

Fotó: Béli Balázs

Vona Gábor szerint jelen pillanatban nem a felelősök keresése, hanem a kialakult helyzet megoldása a legfontosabb a hitelesek számára, de nem lehet figyelmen kívül hagyni a fideszes és szocialista kormányzatok tétlenségét, a bankok, és köztük a Magyar Nemzeti Bank felelősségét, akik még hasznot is húztak ebből a tragédiából.

És el kell felejteni azt a téves, politikai cinizmusnak nevezhető álláspontot, miszerint a hitelfelvevők okolhatók saját helyzetük miatt.

A pártelnök úgy véli, a devizás adósok nem hibásak, hiszen a kormányzat és a bankok közösen terelték őket ezen hitelek felé, más lehetőségük nem is igazán volt.

Ugyan vannak néhányan, akik valóban maguk miatt kerültek ebbe a helyzetbe, de ez az adósok körének olyan mikrorésze, amiből nem lehet ítéletet mondani az összes hitelfelvevő felett.

Forrás: alfahir.hu

A teljes cikk erre a forráslinkre kattintva olvasható.

Van kérdése?

Jöjjön el a személyes konzultációra!

További információért kattintson a zöld gombra:

Érdekel a személyes konzultáció!